Energiecommissaris geïnstalleerd

Amsterdam, 12 januari 2017

Zojuist is Ruud Koornstra door een diverse groep Nederlanders geïnstalleerd als Nationaal Energiecommissaris. De groep heeft hem gevraagd om Nederland in 2030 op schone energie te krijgen en iedereen die dat ook wil of doet bij deze missie te betrekken. Koornstra heeft die opdracht "met een gevoel van eer en plezier" aanvaard. 

Zo'n 150 mensen waren naar Amsterdam gekomen om de plechtigheid bij te wonen. Nog zo'n 500 anderen getuigden digitaal van hun steun. Samen met andere bekende en onbekende Nederlanders die voor een snelle energietransitie zijn, vormen zij de groeiende achterban van de onbezoldigde commissaris.

Herman Wijffels: "Het is broodnodig dat zo iemand als Ruud aan de gang gaat en Den Haag op een vriendelijke manier de oren wast. We zitten nu al zo lang te wachten dat het roer omgaat!" Ook Nico Moen directeur van het IJburg College weet dat hij een historisch moment heeft meegemaakt: "Wij hebben meer dan 1000 zonnepanelen op onze daken liggen. Onze leerlingen weten niet beter dan dat duurzame energie erbij hoort. Ik vind dat de jeugd recht heeft op een schone toekomst." Ook Pallas Agterberg van netwerkbeheerder Alliander is blij met de commissaris en de commissie: "We hebben geen tijd te verliezen" is haar reactie. "Op alle fronten is het hens aan dek: in de buurten, gemeenten en provincies. Als iemand dat over kan brengen, is het wel Ruud Koornstra."

Meer nieuws