Energiecommissaris bij World Solar Challenge

Amsterdam, 06 oktober 2017

Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra is vanaf 7 oktober in Australië om getuige te zijn van de World Solar Challenge 2017: dé race tussen auto's die op zonne-energie rijden. De NOS televisie volgt de wedstrijd en zal Ruud als gast ontvangen in het programma Oranje Boven Down Under. Koornstra: "Dit event kan niet genoeg gepromoot worden. Het laat namelijk zien wat duurzaam technisch vernuft te weeg kan brengen. Moge de beste auto en beste team winnen, maar natuurlijk ben ik voor oranje."

30 jaar geleden werd de World Solar Challenge voor het eerst gehouden. De wedstrijd van dit jaar is de veertiende race. Er doen 42 teams mee verdeeld over 2 poules. Nederland heeft 3 teams afgevaardigd afkomstig van de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente. Nederlandse teams hebben tot nog toe 8 van de 14 wedstrijden gewonnen.

Voor iedereen die het wil volgen: de korte 10 minuten-versie van Oranje Boven Down Under is iedere dag te zien na het 20.00 uur journaal van de NOS (NPO 1, behalve op 7 oktober, dan is de uitzendtijd 17.50 uur.) De lange 25-minuten versie van het programma is te zien om 18.00 op NPO 1 en na het late NOS Journaal (behalve op 7 en 8 oktober, dan is de uitzendtijd ± 00.50 uur).

 

 

Meer nieuws