Op Energiemissie met VPRO Tegenlicht

Amsterdam, 10 december 2017: Tegenlicht 

De cameraploeg van VPRO Tegenlicht is de afgelopen maanden met Energiecommissaris Ruud Koornstra meegereisd door Nederland. In de documentaire "Op Energiemissie" van 10 december 2017 zien we optredens en gesprekken van Ruud. Hoe krijgt hij Team Nederland in de winning mood? Met onder meer premier Mark Rutte. Hier kan je de aflevering van Tegenlicht bekijken.

Amsterdam 13 december 2017: BNR

'Niet subsidiëren, gewoon bestellen.' Volgens Energiecommissaris Ruud Koornstra, voorzitter van De Groene Zaak, een collectief van ondernemers dat zich inzet voor een duurzame economie, is het niet nodig om innovatie in het bedrijfsleven te subsidiëren. 'Ik zou, als ik overheid was, de grootste klant worden van de Nederlandse bedrijven. Luister hier naar Bas van Werven van BNR in gesprek met onze Energiecommissaris.  

Amsterdam 14 december 2017: OneWorld

Altijd spannend zo’n eerste blog. Er is zoveel te doen en de inzet is belachelijk hoog. De leefbaarheid van grote delen van onze planeet is in gevaar. En op slechte dagen denk ik dat het voortbestaan van de mensheid in het geding is. Tegelijkertijd is er ook zo veel mogelijk dat ik even heb getwijfeld waarmee ik deze blogreeks zou beginnen. Want ondanks onze beroerde startpositie ben ik hoopvol en misschien zelfs wel optimistisch. Lees verder op Powerswitch van One World.

Amsterdam 1 januari 2018: OneWorld

Als Nationale Energiecommissaris trekt Ruud Koornstra door het land om de versnelling van de energietransitie aan te zwengelen. In zijn blog voor PowerSwitch neemt hij ons mee naar de plaatsen waar hij die versnelling ziet ontstaan. Blog #2 van Ruud op Powerswitch van One World.

Assen, 9 januari 2018: RTV Drenthe

Drenthe kan snel van het gas af. Dat stelt Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra. Hij zegt dat als reactie op de uitspraak van minister Eric Wiebes, die vindt dat Nederland snel zonder gas verder moet. Wiebes zei dat na de aardbeving van gisteren in het Groningse Zeerijp. Die beving had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. Lees verder.

 

 

 

 

Meer nieuws