Op Energiemissie met VPRO Tegenlicht en andere media

Amsterdam, 10 december 2017: Tegenlicht 

De cameraploeg van VPRO Tegenlicht is de afgelopen maanden met Energiecommissaris Ruud Koornstra meegereisd door Nederland. In de documentaire "Op Energiemissie" van 10 december 2017 zien we optredens en gesprekken van Ruud. Hoe krijgt hij Team Nederland in de winning mood? Met onder meer premier Mark Rutte. Hier kan je de aflevering van Tegenlicht bekijken.

Amsterdam 13 december 2017: BNR

'Niet subsidiëren, gewoon bestellen.' Volgens Energiecommissaris Ruud Koornstra, voorzitter van De Groene Zaak, een collectief van ondernemers dat zich inzet voor een duurzame economie, is het niet nodig om innovatie in het bedrijfsleven te subsidiëren. 'Ik zou, als ik overheid was, de grootste klant worden van de Nederlandse bedrijven. Luister hier naar Bas van Werven van BNR in gesprek met onze Energiecommissaris.  

Amsterdam 14 december 2017: OneWorld Blog #1

Altijd spannend zo’n eerste blog. Er is zoveel te doen en de inzet is belachelijk hoog. De leefbaarheid van grote delen van onze planeet is in gevaar. En op slechte dagen denk ik dat het voortbestaan van de mensheid in het geding is. Tegelijkertijd is er ook zo veel mogelijk dat ik even heb getwijfeld waarmee ik deze blogreeks zou beginnen. Want ondanks onze beroerde startpositie ben ik hoopvol en misschien zelfs wel optimistisch. Lees verder op Powerswitch van One World.

Amsterdam 1 januari 2018: OneWorld Blog #2

Als Nationale Energiecommissaris trekt Ruud Koornstra door het land om de versnelling van de energietransitie aan te zwengelen. In zijn blog voor PowerSwitch neemt hij ons mee naar de plaatsen waar hij die versnelling ziet ontstaan. Blog #2 van Ruud op Powerswitch van One World.

Assen, 9 januari 2018: RTV Drenthe

Drenthe kan snel van het gas af. Dat stelt Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra. Hij zegt dat als reactie op de uitspraak van minister Eric Wiebes, die vindt dat Nederland snel zonder gas verder moet. Wiebes zei dat na de aardbeving van gisteren in het Groningse Zeerijp. Die beving had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. Lees verder.

Amsterdam 11 januari 2018: One World Blog #3

Toen ik begin 2017 een spreekwoordelijk rondje langs de velden van de energietransitie maakte, werd me duidelijk dat zowel de energie-intensieve industrie als de elektriciteitsopwekkers en -distributeurs voor een enorme uitdaging staan. Ze moeten op een economisch haalbare manier de klimaatdoelen zien te bereiken. En er is haast. Iedereen die ik sprak onderschreef de uiteindelijke doelen, maar er was bepaald geen consensus over het tempo waarin de transitie op basis van de huidige technologie zou kunnen gaan. Met name de grote infrastructuur is dermate kostbaar om aan te passen, dat veel bedrijven de transitie het liefst over jaren, zo niet decennia zouden uitsmeren. Lees verder op Power Switch van One World over de groene waterstofkorrel.

Amsterdam, 8 februari 2018: One World Blog #4

Transitiepaden zijn achteraf altijd makkelijk te volgen. Maar aan de vooravond van historische veranderingen had meestal maar een klein groepje mensen de aandenderende transitie in het vizier. Laten we van de geschiedenis leren zodat we een snelle energietransitie met Nederland als koploper, mogelijk maken. Lees verder op Power Switch van One World.

Den Haag, 15 februari 2018: Energie Nederland

Interview Ruud Koornstra, Nationale Energiecommissaris: “We krijgen een leukere wereld door de energietransitie”. Lees verder op de site van Energie Nederland

Amsterdam, 23 februari 2018: One World blog #5

Met waardering en respect beschouw ik de laatste jaren mensen die zich inzetten voor de zo noodzakelijke duurzame energietransitie. De vernieuwende en vaak bezorgde ondernemers, wetenschappers, overheidsdienaren, ngo’s en burgers zijn allemaal iets gaan ondernemen; iets gaan doen. Ondernemen is daarmee een werkwoord. Lees verder op de site van One World.

Den Haag, 26 februari 2018: VNO-NCW

Ruud Koornstra heeft er één jaar van sleuren aan de energietransitie opzitten. Bedrijven, burgers en overheid moet hij mee zien te krijgen. 'Nu pas ledverlichting? Ze moeten zich schamen!' Lees verder op de site van VNO-NCW.

Amsterdam, 10 maart 2018: One World blog #6

Heb je deze blog via Google opgezocht? Dan heeft dat evenveel energie gekost als het kopje thee dat je net hebt gezet. Datacommunicatie is qua energiegebruik een sluipmoordenaar, vindt Ruud Koornstra. Gelukkig ziet hij een oplossing. En die komt, dankzij slimme investeringen, uit Nederland. Lees verder op de site van One World

Amsterdam, 16 april 2018: Mijn Zakengids

"Nederland heeft het investeringsgeld, de kennis, technologie en ondernemerschap om Nederland koploper te maken op het gebied van energietransitie. Daarmee creëren we niet alleen betere steden, maar ook ons volgende exportproduct." Lees meer in dit artikel van Mijn Zakengids.

Meer nieuws