Energiecommissariaat viert 1-jarig bestaan

Amsterdam 11 januari 2018

De aanstelling van Ruud Koornstra, op 12 januari 2017, heeft nu al veel vruchten afgeworpen. De commissaris heeft aan de basis gestaan van een nieuw elan en de rol van Nederland bij de internationale energietransitie. De concrete resultaten en de kansen voor de nabije toekomst zijn gevierd op het Feest der Vernieuwing op 11 januari in Amsterdam.

Bij de start van het kabinet hebben de regeringspartijen gezegd dat Nederland koploper schone energie moet worden. Premier Rutte zei in zijn toespraak bij de Verenigde Naties een paar maanden geleden dat de wereld op ons land kan rekeningen bij de grote vraagstukken op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. “Dat waren de eerste publieke uitingen waaruit bleek dat een groot deel van onze ambities door onze nieuwe regering waren overgenomen.” aldus een verheugde Koornstra. “Veel koplopers en vernieuwers in mijn achterban zijn al jaren bezig met de transitie, maar kunnen pas echt versnellen nu de politiek ook meedoet. Namens de vaderlandse koplopers en vernieuwers praat ik momenteel mee over het nieuwe energie- en klimaatakkoord van Minister Wiebes en andere ministeries.”

Tijdens het Feest der Vernieuwing werd het 1-jarig bestaan van het Commissariaat gevierd met presentaties van koplopers en vernieuwers zoals H2Fuel en Energiecooperatie Zuiderlicht en het uitreiken van een speldje aan commissaris Ruud Koornstra. Kijk hier naar de uitreiking van het speldje en de speech van Ruud.

Meer nieuws