Energiecommissarissen drie Noordelijke Provincies benoemd.

Leeuwarden, 30 oktober 2018.

Tijdens een energieontbijt in ROC Friese Poort in Leeuwarden zijn vanmorgen drie energiecommissarissen van de drie Noordelijke provincies benoemd. Het gaat om (van rechts naar links op de foto) Hotze Hofstra voor Groningen, Femke Adriaens voor Drenthe en Bouwe de Boer voor Friesland. De benoeming werd gedaan door Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra (links). 

Koornstra: “De Nationale Energiecommissie streeft er naar om op zoveel mogelijk plekken in Nederland energiecommissarissen te benoemen. Samen werken zij aan oplossingen die Nederland wereldkampioen schone energie maakt. Overal in ons land zijn energie-initiatieven; de nationale commissie zorgt ervoor dat ze elkaar versterken en dat ze gesprekspartner zijn aan de Klimaattafels in Den Haag."

Waarom de keuze om deze mensen tot commissaris te beëdigen?

Bouwe de Boer liep al voor de muziek uit toen half Nederland nog niet eens doorhad dat duurzaamheid, energie en de mienskip een aanjager nodig had. Hij brengt iedereen in beweging. Gerrit de Boer van Omroep Friesland maakte vandaag een item over Bouwe.

Femke Adriaens is kwartiermaker verduurzaming gebouwde omgeving en interim beleidsspecialist duurzaamheid van de gemeente Assen en een echte doorbijter, met Drentse stugheid in positieve zin. Optimisme straalt van haar gezicht. Ze is een aanstekelijke verbinder. Haalt het Noorden en de rest van Nederland naar Drenthe en andersom.

Hotze Hofstra is projectmanager duurzame ruimtelijke ontwikkeling. Hij scheidt zin van onzin en neemt mensen mee om samen ideeën in concrete projecten om te zetten. Hotze is een Fries in Groningen die ook in Drenthe werkt.

Op 12 november wordt de energiecommissie van Nijmegen benoemd. Klik hier voor aanmelding voor dat evenement. In mei werd de eerste lokale energiecommissie van ons land benoemd. 

 

 


Meer nieuws