Energiecommissaris Gooi en Vechtstreek benoemd

Laren, 7 oktober 2019

 

Tijdens een energieontbijt bij De Groene Afslag, voor en door inwoners, ondernemers, bestuurders, politici en studenten uit de Gooi & Vechtstreek regio, is 7 oktober 2019 de Energiecommissaris regio Gooi & Vechtstreek benoemd. Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra verrichtte de benoeming.

Het gaat om Annemarije Tillema (38). Ze woont in een van Nederlands eerste gasvrije wijk De Blaricummermeent. De benoeming werd gedaan door Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra. Het ontbijt werd georganiseerd door de Groene Afslag en de Nationale Energiecommissie.

Waarom de keuze om juist Annemarije tot commissaris te beëdigen?

Annemarije Tillema weet de snelheid in de energietransitie te houden. Ze is overtuigend, pragmatisch, zeer creatief en meester in het bij elkaar brengen van partijen en mogelijkheden. Zij is de grote aanjager van de Sustainable Brand Index in Nederland, waarbij zij het bedrijfsleven (ook in de Energie sector) aanmoedigt om stappen te zetten in transparantie en sustainability, vooral richting burgers en consumenten.

Annemarije bekleed de functie namens De Groene Afslag. De Groene Afslag is letterlijk en figuurlijk de groenste inspiratielocatie van Nederland. Een multifunctionele hotspot met horeca, werkplekken, vergaderruimtes en het is een super circulair podium voor green culture. Allemaal van, voor, door, met en in ’t Gooi’. De Groene Afslag draait volledig om het kweken van duurzaam enthousiasme.’ De eerste dinsdag van de maand (van 19.30-21.30) houdt De Groene Afslag samen met de Energiecommissie open avond, om thema’s uit de Energietransitie te belichten. De eerste avond vindt plaats op 5 november 2019 bij De Groene Afslag te Laren.

 

Meer nieuws